UWAGA ! jest już to bardzo popularna metoda na wyciagniecie duzej kasy od turystów !
Przykład z Władysławowa:
"Zamówiliśmy 'niedużą porcję szczupaka", która okazała się mieć 0,6 kg. Rachunek ok. 70 PLN/osoba. - czyli ok 300 PLN za 4 os. rodzinę. "
Zamawiając ryby polecamy określić ile chcemy zjeść (w gramach) - lub ile chcemy wydać pieniędzy.
Czasem lepiej zaplacic przy odbiorze zamowienia niz po konsumpcji, gdyz sie moze okazac ze ta mala ryba, ktora zjedzlismy wazyla pol kilo i rachunek jest wysoki !!
e tam, najlepiej to chyba kupic swieze ryby, wyfiletowac i zrobic sobie samemu na grillu - niski koszt, prosta sprawa, swietny smak i, co najwazniejsze, wiemy co jemy...
nie wiem jak to obecnie na calym wybrzezu wyglada... ale wiem, ze w niektorych miejscach mozna bylo kupowac swieze rybki zaraz po zlowieniu...
kutry wplywaly na plaze i od razu sprzedawano rybki...
Chyba warto wcześniej spojrzeć na ceny smażonych ryb,tak aby nie być potem zdziwionym wysokim rachunkiem za obiad.. Ale to prawda,ze często zamawiając jedna porcje dostajemy przystawkę,a rachunek jest kosmiczny.
Smazenie ryb na starym oleju jest straszne i poza tym rakotworcze. Ostatnio bylam ze swoim bratem w knajpie, juz nawet zapomnialam nazwy. Ryba normalnie plywla w brazowam oleju. ijjj a smakowala obrzydliwie. Musze sobie koniecznie przypomniec nazwe to ja tu napisze cobyscie nie musieli powtarzac tego co ja tam przezylam. Najlepiej sobie rybe przyrzadzic w domu. Sie wie co sie je. Znalazlam super przepis na rybe http://www.tesco.pl/kulinarne-inspiracje/dorada-smazona-w-glebokim-oleju/ Poza tym w nastepnym roku wybieramy sie do Norwegii http://www.casamundo.pl/norwegia/ (Fiord Oslo) Juz nie moge sie doczekac. Porownam sobie jedzonko